Okulumuz, Denizli´nin tarihi, köklü ve başarılı okullarından birisidir.

21.11.2012 7073

MERKEZ ORTAOKULU TARİHÇESİ

Denizli Merkez Ortaokulu olarak 1962-1963 Öğretim yılında, ilk eğitimine Saltak Mahallesinde Katip Çelebi İlkokulunun bulunduğu eski binada eğitime başlamıştır.  1967 Mayıs ayına kadar binanın fiziki yetersizliği ve yıkılabilir olmasından dolayı bu binada geçici olarak eğitimine devam etmiştir.

1966-1967 öğretim yılında İstiklal Mahallesindeki bugünkü binasında eğitime sürdürürken  1969-1970 yılında  Merkez Akşam Ortaokulu da eğitime başlayarak üçlü eğitim yapılmıştır.

Binanın yetersizliği nedeniyle 1975-1976 yılında ek bina ile beraber eğitime devam etmiştir.

1997–1998 Eğitim Öğretim yılından itibaren İlköğretim Okulu olarak eğitimini sürdürmektedir.2001–2002 eğitim-öğretim yılında yapımı tamamlanan ek-bina ile ilköğretim okulu olarak eğitimimize önemli ölçüde katkıda bulunmaya devam etmiştir.2012 yılından itibarende okul dönüşümleri nedeniyle yeniden Merkez Ortaokulu adını almıştır. Öğrencilerimizin dinlenmek ve oynamak için okulumuzun geniş bir bahçesi, bir basketbol, futbol voleybol sahaları bulunmaktadır.

Açılışından bugüne kadar  ayrıca; resim müzik şiir ve spor dallarında çok sayıda il ve Türkiye birincilikleri elde etmiştir. eğitim öğretimini sürdüren  okulumuz bu zaman içerisinde sayısız başarılı öğrenci yetiştirmiş olup, bunlar içinde milletvekili ve bakanlar,  doktorlar, hakimler, branşlarında isim yapmış mimar ve mühendisler, başarılı iş adamları Türkiye liglerinde top koşturan sporcular yetiştirmiştir.