BÜYÜMENİN İZLENMESİ GÜNÜ

03.05.2016 1163

BÜYÜMENİN İZLENMESİ GÜNÜ

Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında okulumuz anasınıfı olarak 15 Nisan "Büyümenin İzlenmesi Gününde" öğrencilerimizle birlikte bir etkinlik tasarladık. Bunun sonucunda yılda dört defa çocukların boy ölçümleri yapılıp bu konu ile ilgili tespitler yapılmaktadır. Birinci dönemde alınan verilere dayanarak çocukların geldiği süreçten itibaren boy uzama grafikleri tespit edildi ve çocukları da bilinçlendirerek (sağlıklı beslenme konusunda) birlikte bir etkinlik yapıldı. Yapılan etkinlikle çocuklar sağlıklı beslendiklerinde nasıl uzadıklarını etkinlikle beraber gözlemlemiş oldular. Yapılan etkinlikle Eylül ve Ocak tarihli boy ölçümlerini gerçekleştirerek ortaya net veri çıkarmış olduk. Çocuklarımız da bu yaşlarda somut kavramlarla algıladıkları için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik.

Yumurta Adam: Sağlıklı beslenen çocukların tükettikleri yumurtaları görselleştirerek bir etkinlik düzenledik. Amacım çocukların da içinde olduğu onların dokunarak gerçekleştirdiği bir etkinlik olmasıydı J