Hareket ve Müzik Yoluyla Devinimsel Çalışmalar

04.05.2016 828

Ders: Müzik

Sınıf: 7

Kazanım: Farklı müzikleri kendi ritim kalıbı eşlik eder.

Hareket ve müzik yoluyla öğrencilerde ritmik, müziksel hafızayı güçlendiren ve aynı zamanda strateji geliştirmesi sağlayan devinimsel çalışmalar yaptık. Sınıfın ortasına siyah bantlarla kare şeklinde sütunları yaptık. Karenin 4 farklı ucuna çapraz olarak öğrenciler yerleşti. 2 grupta 1 lider seçtik ve o liderin yönlendirmesiyle harekete başlamaları sağlandı. Karışık olarak sütunları birkaç tane enstrüman yerleştirildi. Müzik başladığında karşılıklı olarak ritmik hareketler yapıldı. Burada önemli olan liderin komutlarına göre hareket etmek ve kimseyle aynı kareye gelmemek. Sonrasında müziğin yavaşladığı bir yerde öğrenciler yakındaki enstrümanı alıp kendi oluşturduğu ritmi çalıyor. Böylece devinim yoluyla bedensel faaliyetlerle daha sağlıklı bir ortam hazırlanmış oluyor.